eller förseningens bistra ansikte

Idag hade jag upprop och min första föreläsning denna termin. Jöken står för dörren denna vår och en synnerligen engagerad, putslustig och ärlig föreläsare påtalade att, i denna kursen är det ord och inga visor. Återstår att se om hans fortsatta föreläsningar är efter samma melodi.

Jag kom, tack vare min Jöken-föreläsares fäbless för att prata, några minuter sen till uppropet för min andra kurs. På denna stod jag som första reserv, och var således i stort sätt garanterad en plats. Problemet var dock att jag var 3 minuter sen. När jag anlände, med andan i halsen, var alla reservplatser redan tillsatta och jag stod utan. Trots bönande och bedjande fick jag ingen plats på kursen. Snacka om dyrtid! Återstår att se om det löser sig på något annat sätt.

Till middag blev det soppa. Denna Blomkålssoppa passar utmärkt som förrätt och gör sig snyggast om man serverar tillbehören trevligt presenterade i skålen och själva soppan á par. Då kan soppan hållas riktigt varm och gästerna blir trevligt överraskade när de blir serverade soppan direkt ur kannan vid bordet, som på riktigt fina restauranger.

Blomkålssoppan kan man visserligen äta precis som den är med är extra god med lite härliga tillbehör. Rökt sidfläsk och blomkål är en dödligt god kombination och tillsammans med sötsyrligt äpple, shiitakesvamp och getost blir denna förrätt både snygg, välsmakande och lite nytänkande.

I morgon är det dags för nästa avsnitt av Sveriges Mästerkock. Denna vecka är det fösta finalavsnittet från Stockholm, och jag kan lova er att jag använder smör och att det blir drama direkt!

Smaklig spis!

Blomkålssoppa

Leave a Reply

Your email address will not be published.