Blomkålssoppa med sidfläsk, äpple, svamp och getost

Ingredienser

  • 1 St Blomkålshuvud
  • 2 St Schalottenlök
  • 2 St Vitlöksklyftor
  • 2 Dl Vitt vin
  • 2 Dl Kycklingbuljong
  • Vatten
  • 1,5 Dl Grädde
  • 1 Dl Mjölk
  • 100g Sidfläsk (tärnat)
  • 1 St Äpple (syrligt)
  • 200g Shiitakesvamp
  • 100g Getost
  • Persilja (till dekoration)

Hur gör jag?

Soppan
1
Hacka lök och vitlök fint och blondera i en klick smör. Dela blomkålen i buketter och lägg ner i kastrullen med löken. Häll på vitt vin och fond. Koka tills blomkålen är mjuk. Häll i mjölken och grädden och låt koka ihop till önskad konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar och eventuellt lite citronsaft.
Fläsket
2
Tärna sidfläsk och fräs det i en panna tills det är knaprigt och det mesta av fettet smält bort. Dela svampen och fräs den tillsammans med fläsket.
Slutligen
3
Lägg upp fläsk och svampblandningen, det tärnade äpplet, getosten och persiljan i portionsskålar, dekorera med persilja. Häll slutligen på den varma soppan när tallrikarna står på bordet.