eller once in a lifetime experience

I kväll är det äntligen dags för Mästerkocken igen. Efter förra veckans lagtävling går jag in med nyvunnen entusiasm i kvällens program. Denna vecka är det ingen lagtävling utan, i kväll en ensam stark.

Denna vecka är det upp till oss att kopiera en annan rätt, en rätt lagad av mästarnas mästare. Mr Leif Mannerström. Här handlar det inte bara om att få till en riktigt bra smak på grejerna utan här sitter djävulen verkligen i detaljerna. Knivskicklighet, smaksäkerhet, smakminne, öga för detaljer, ja allt spelar roll. Här kan otaliga små detaljer gå fel och förstöra hela rätten, och i många fall händer även  just detta…

Det riktigt roliga med detta programmet var dock den fantastiska möjligheten att få äran att smaka på Leifs mat. Alla har vi lagat rätter efter hans recept eller käkat på hans krogar, men det är få förunnat att verkligen få smaka på hans mat, direkt från hästens mun så att säga. Det var ett rent och skärt nöje vill jag lova. Makalöst gott, men samtidigt relativt enkelt. Så som matlagning är när den är som bäst.

Dagen har annars bestått av städning och lite matlagning. Jag och min kollektivkollega Joakim var och införskaffade gas till spisen, så vi åter kunde laga mat. Detta firades med en riktigt mummig Moussaka. Grekiskt, härligt och gött. Precis som Stina Patetsos.

Återkommer senare i kväll med mer av mina tankar om programmet.

Kalí órexi!

Leif