eller prinsesstårta och Grand Hotell

Vilken dag jag hade igår, huvaligen! Det började i lugnan ro med lite skola. Efter det blev det födelsedagslunch på Buljong, som vanligt. Efter obligatoriskt skitsnack med Mårten bar det av hemåt för att göra i ordning inför kvällens begivenheter.

Själva firandet började klockan 18:00 med middag på Grand Hotell. Köksmästaren där kom precis 4:a i Årets Kock, så förväntningarna var på topp. Det är en fantastiskt trevlig restaurang, vars inredning inbjuder till god stämning och en upplevelse av högsta klass.

Deppigt nog fick jag inte tagit några bilder då min telefon hade fräckheten att få slut på batteri lagom tills dess att vi satte oss till bords. Menyn bestod dock av syltad svamp, svamppuré, kvitten, och ett separerat ägg där gulan hade tillagats till 62° och vitan blivit ett skum. Gott och fräscht. Till det ett riktigt gott ofiltrerat mousserande vin. Till varmrätt bjöds det på Lamm ackompanjerat med ett fransk rött. Även det mycket gott.

IMG_4099

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När notan var betald bar det av hemåt för dessert. Tillsammans med en massa vänner, som trillade bort lagom till Mästerkocken, drack vi bubbel och käkade prinsesstårta. Riktigt, riktigt trevligt. Några glas senare blev det utgång för hela klabbet innan kvällen avslutades i sängen, trött som en klubbad säl.

Fick några riktigt fina presenter också, vilket ju alltid är kul. Bland annat ett tryffelsmör. Jo jag tackar ja.

bild kopia 3