eller snuvig, seg och salt sidfläsk

Idag är det fredag och således sista dagen på arbetsveckan. Idag bjöds det på föreläsning på förmiddagen. Tråkigt nog gjorde sig min förkylning sig påmind vilket resulterade att jag var tvungen att ställa in ett mycket trevligt lunch-evenemang jag varit bjuden till sedan länge. Typiskt!

Kände mig dock bättre framåt eftermiddagen och bestämde mig därför för lite matlagning. Investerade därför i en rejäl bit sidfläsk. Sidfläsk är om du frågar mig, helt fantastiskt. En billig, oerhört smakrik och trevlig styckningsdetalj. Fläsksida kräver dock sin tid i ugnen. Räkna med minst 4 timmars lågtempererad tillagning för att den skall bli riktigt god. Käkade en fantastiskt tillredd bit sidfläsk på krogen för ett tag sedan. Den var först rimmad i några dagar och sedan lågtempad i ugn under 10 timmar. Snacka om hantverk och tålamod. Skall försöka ge mig på det snart tänkte jag.

Trots att jag ”bara” lät min lilla grisbit tillagas under 4 timmar blev det riktigt bra. Serverade den med syrad lök, aprikos- och äppelmos, potatispuré och smörslungad broccoli. Mumma! Vill ni ha receptet är det bara att klicka här, eller kika i min receptsamling, som ni finner i menyn ovan.

Efter middagen blev det bio med 3/4 av invånarna på kollektivet. Lincoln stod på agendan. En mycket sevärd film tillika välbehövlig historielektion.

Nu är det rullgardin!

Sidflask

Leave a Reply

Your email address will not be published.