eller from som ett lamm

Då lördagen spenderades på ett kylslaget och blåsigt Österlen var det tur att sällskapet värmde. I goda vänners lag styrde vi, glada i hågen, kosan mot Oskar Viktors, ett litet stenugnsbageri där chokladmaestron Jan Hedh är kung. Till kaffet intogs smörrebröd med tuppleverterrine och rökt lax med sikrom. Magiskt gott. De fantastiska bakverken och bröden i alla ära, men min favorit på Oskar Viktors måste dock vara deras glass. Idag köpte jag tre varianter. En med valrhonachoklad, en med tahitivanilj och en med knäck. Löjligt gott.

Till middag bjöds det på min tolkning av en klassiker. Kåldolmar på lammfärs, med ädelost, äppelsås, potatis och lingon. Såsen smaksattes med nyinköpt vildpeppar från Madagaskar. Överkurs? Visst. Gott? Absolut! Recept kommer inom kort.

Smaklig spis!

Oskar viktor

Leave a Reply

Your email address will not be published.