Ravioloni med trattkantareller och hasselnötter

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 Dl Durumvete
  • 3 St Ägg (2 hela och 1 gula)
  • 2 Msk Olivolja
  • 2 Msk Vatten
  • 2 Krm Salt
  • 2 St Schalottenlökar
  • 1 St Vitlöksklyfta
  • 200g Spenat
  • 200g Trattkantareller
  • 50g Hasselnötter (rostade och finhackade)
  • 80g Parmesanost (finriven)
  • 1 St Ägg (till att hålla ihop Raviolonin)
  • 50g Smör
  • 0,5 St Citron (skalet)
  • 1 Knippe Persilja

Notera!

Riktigt god pasta som är perfekt som förrätt men funkar som varmrätt också. Ravioloni betyder typ "stor Ravioli" Dessutom den första rätten jag lagade i Mästerkocksköket. Fick lovord av juryn, härligt!

Hur gör jag?

Pastan
1
Häll upp durumvetet i en hög på en ren arbetsbänk.
Gräv ett "hål" i mjölhögen och lägg i ägg, vatten, olja och salt. Blanda successivt med mjölet tills det blir en deg.
Knåda sedan degen tills den känns smidig. Är den torr kan du hälla på lite extra vatten, är den lös lite extra mjöl. Lägg sedan degen att vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
Brynt smör
2
Smält och bryn tills det är bärnstensfärgat och doftar karamell. (Kallas hasselnötssmör i Frankrike) Lägg i citronskalet.
Fyllningen
3
När pastadegen vilar, kan fyllningen göras. Hacka schalottenlök och vitlök fint och blondera i smör. Finhacka trattkantarellerna och fräs i stekpannan med den hackade löken tills svampen "knäpper". Tillsätt finhackad spenat och persilja och fräs tills vätskan avdunstat. Häll ner blandningen i en bunke och tillsätt riven parmesan och fint hackade rostade hasselnötter.
Raviolonin
4
Kavla degen tunt och stansa ut cirklar. Lägg en matsked fyllning i mitten på hälften av alla pastaplattor. Lägg sedan ännu en pastacirkel ovanpå och pensla lite uppvispat ägg längs med kanterna. Tryck till kanterna med en gaffel.
Slutligen
5
Koka pastan försiktigt i några minuter. Lägg upp och häll över lite av det brynta citronsmöret. Dekorera med hasselnötter, parmesanost och persilja.