Moules marinières

Ingredienser

  • 1 Nät Blåmusslor
  • 3 St Schalottenlökar (finhackade)
  • 3 St Vitlöksklyftor (finhackade)
  • 1/2 St Chili (finhackad)
  • 1 Tsk Dillfrön
  • 1 Tsk Fänkålsfrön
  • 2 Msk Olja (naturell typ raps)
  • 1/2 Flaska Vitt vin (tort)
  • 1 Skvätt Nolly Prat
  • 1 Skvätt Pernod ((eller 1 tsk anis))
  • 2,5 Dl Grädde (visp)
  • 1 Knippe Persilja

Notera!

En av de enklaste och godaste rätterna som finns. Så länge man kan knepen! Snabbmat när det är som absolut bäst. Fiskarhustruns soppa som Mannerström kallar den.

Hur gör jag?

Musslorna
1
Kontrollera alla musslor och rensa bort de trasiga och dåliga. Sätt en kastrull på spisen och låt den bli riktigt het.Hacka löken, vitlöken och chilin fint. Häll i oljan i den heta kastrullen.
Nu går det undan!
2
Lägg i fröna följt av de finhackade löken och chilin. Ös sedan i musslorna och slå på det vita vinet, Nolly praten och Pernoden. På med locket och låt koka tills alla musslor har öppnat sig. Ca 5 minuter. Ruska om kastrullen då och då så att musslorna blandar dig. Lägg i den finhackade persiljan.
Slutligen
3
När musslorna är klara lyfter du upp dem ur kastrullen. Låt fonden reducera en aning innan du silar av den. Häll tillbaka fonden i kastrullen och slå i grädden. Koka kraftigt i några minuter så att soppan får reducera och gå ihop sig ordentligt med grädden. Smaka av med salt och peppar, samt eventuellt lite mer vin. Lägg upp musslorna i en tallrik och slå på det heta spadet. Strö över lite finhackad persilja.
Servera med nybakat bröd eller krutonger.

Smaklig spis!