Carl Bodin Svensk

En gastronomisk bekännelse

Om mig

Mitt namn är Carl Bodin Svensk och jag föddes i utkanten av Göteborg en kall februaridag 1989. Sedan några år tillbaka är jag bosatt i ett litet hus på en kullerstensgata i centrala Lund. Här bor jag med tre goda vänner och fyller dagarna med matlagning, upptåg och ibland lite plugg.

Jag har gjort det mesta som går att göra, trots att jag bara är 23 år, men har alltid varit mycket fäst vid två speciella saker. Matlagning och att stå på scen. Redan när jag var ett litet barn stod jag vid min mammas sida och hjälpte till att röra i såser, smaka, salta och peppra. Ju äldre jag har blivit, desto mer har mitt intresse för matlagning utvecklats. Nu lever jag mat.

Jag har dessutom alltid älskat att uppträda. Genom livet har jag så ofta jag har kunnat sökt upp tillfällen som givit mig möjlighet att få stå på scenen. Jag har sjungit, haft frågesport, lett melodifestivalen (inte den officiella, men i alla fall) och varit konferencier fler gånger än vad jag kan räkna till.

År 2013 kom jag på andra plats i TV4:s Sveriges Mästerkock, och blev historisk som den första killen någonsin att gå till final i programmets historia.

Jag driver även två restauranger belägna på Käringön. Simsons Prästgård och bistron Rökeriet.

Under Musikhjälpen 2013 kommer jag att driva ett Mattält på Gustav Adolfs-torg i Göteborg. Alla pengar kommer oavkortat att gå till Radiohjälpens insamling.

Media i urval

Sveriges Mästerkock 2013

Skånska Dagbladet 17/1-2013 & 17/1-2013

Lundagård 9/1-2013

GP 12/4-2013

P4 Extra

Dagens Industri