eller sångboksgenomsjungning

Efter lite tid med dåligt bloggande har jag nu för avsikt att åter komma tillbaka till gammal vana. Så räkna med betydligt fler inlägg kommande tid än den senaste veckan. Av förklarliga skäl har bloggen fått bortprioriterats, varför kan jag inte gå in i detalj på, utan är jag får återkomma till vid ett senare tillfälle.

I måndags hann jag med att gå på White Guide-galan på Grand Hôtel. En sannerligen fantastiskt upplevelse att få mingla och snacka skit med så oerhört mycket kompetent branschfolk. Maten som bjöds var peruansk och tillagades av den peruanske stjärnkocken Gastón Acurio. Riktigt kul att få smaka mat från ett kök som är såpass långt ifrån det jag är van vid att äta.

I kväll är det sångboksgenomsjungning på Nationen. Det innebär, precis som det låter, att man sjunger igenom sångboken. Rent krasst betyder det 5-rätters, snaps, trevligt sällskap och en sju helvetes massa sång. Längtar.

Innan dess skall det dock hinnas med en lunch på Les Halles. Idag bjuds det tydligen anka i olika former och min gode vän Per har insisterat på en visit. Jag är aldrig sen att hänga på när det kommer till mat.

Har förutom detta fått tillökt i köksregionerna. En helt sprillans ny pepparkvarn från Peugot och en Global Sai. Alltid kul att uppdatera maskinparken ibland, ger en lite ytterligare inspiration.

Återkommer med uppdatering och bakom kulisserna från gånget Mästerkocksprogram och med bilder från kvällens mat.

Härligt att vara tillbaka!

542664_388332524598705_1615100110_n

2 comments to “Tillbaka”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Sven - 11 april, 2013 Svara

    Underbart! Grattis till en andra plats i Sveriges Mästerkock. Nästa gång vi bjuder in gäster ska vi minsann anlita dig! Ser fram emot det. Jag hejade på dig hela tävlingen ut, och jag var så säker på att du skulle vinna! Men..men.
    Du hade tufft motstånd. Dela gärna med dig mer av dina recept & upplägg, och starta upp en restaurang, det kommer bli STORT. Det är jag säker på. Varför inte i Stockholm. Eller så kanske du kan koka ihop någonting med Jennie? De två bästa kockarna i Sverige! Det skulle gå bra.
    Det var ju bara 1 poängs skillnad i finalen, så jag tycker att ni två egentligen borde ha en delad första plats om inte du skulle vinna. Men du förtjänar en stor applåd och ett lycka till med mat & studier tills vi ses, när vi anlitar dig 😉 Mvh, Sven

    • Sven - 11 april, 2013 Svara

      Fortsätt vara aktiv på Instagram, Twitter & Facebook, samt denna underbara blogg. Grym idé att dela recepten här. Detta ska jag sprida till flera! Bra & god och förhoppningsvis enkel mat på en blogg 😉 Jag ska minsann se till att du en dag sitter i mästerkocks juryn om du skulle vilja! Du ska gå långt min vän!
      Mvh, Sven..igen 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.