eller sångboksgenomsjungning

Efter lite tid med dåligt bloggande har jag nu för avsikt att åter komma tillbaka till gammal vana. Så räkna med betydligt fler inlägg kommande tid än den senaste veckan. Av förklarliga skäl har bloggen fått bortprioriterats, varför kan jag inte gå in i detalj på, utan är jag får återkomma till vid ett senare tillfälle.

I måndags hann jag med att gå på White Guide-galan på Grand Hôtel. En sannerligen fantastiskt upplevelse att få mingla och snacka skit med så oerhört mycket kompetent branschfolk. Maten som bjöds var peruansk och tillagades av den peruanske stjärnkocken Gastón Acurio. Riktigt kul att få smaka mat från ett kök som är såpass långt ifrån det jag är van vid att äta.

I kväll är det sångboksgenomsjungning på Nationen. Det innebär, precis som det låter, att man sjunger igenom sångboken. Rent krasst betyder det 5-rätters, snaps, trevligt sällskap och en sju helvetes massa sång. Längtar.

Innan dess skall det dock hinnas med en lunch på Les Halles. Idag bjuds det tydligen anka i olika former och min gode vän Per har insisterat på en visit. Jag är aldrig sen att hänga på när det kommer till mat.

Har förutom detta fått tillökt i köksregionerna. En helt sprillans ny pepparkvarn från Peugot och en Global Sai. Alltid kul att uppdatera maskinparken ibland, ger en lite ytterligare inspiration.

Återkommer med uppdatering och bakom kulisserna från gånget Mästerkocksprogram och med bilder från kvällens mat.

Härligt att vara tillbaka!

542664_388332524598705_1615100110_n