eller pytten

Tänkte passa på att berätta om när vi Mästerkockar smög in till en liten studio som låg just bredvid vår. Den tillhörde Helenius Hörna och just innan inspelningen skulle börja tog jag och Jennie tillfället i akt att göra en liten kupp. Jennie tog plats som gäst och jag mummade ner mig i David Helenius stol, bakom skrivbordet. Tycker ni inte att jag passar otäckt bra in? Jag säger bara ”David Helenius, passa dig! Snart heter programmet Svensk Hörna, så det så!

IMG_1638Dagen har förutom minnen om stjärngas fyllts av gamla vänner. Min oerhört gode vän Elias gästar oss från Uppsala och berikar en annars dassig torsdag. Så fort hans vackra plyte syntes i dörren sken det lilla kollektivet på tvärgatan upp som en vårsol. Vad bjöds det till middag en dag som denna om inte Pytt i panna? Lundaekonomernas novischfest heter traditionsenligt Pytten och på kollektivet är vi inte sämre. Till denna magiska lilla hemgjorda pytt serverades senapskräm, pressgurka, rödbetor och stekt ägg.

Pytt Royal kalls det, enligt Studentafton, när pytt serveras med Bearnaisesås. Detta då första gången det serverades var när den danska drottningen var på besök. Så skedde även i kväll. Succén var lika förväntad som total.

Pyttsan!

pytt