eller full rulle

Äntligen en kväll med lite lugn och ro. Efter födelsedagskalaset väntade rajtan tajtan i torsdags och Novisch-fest igår. En stor sittning för nationens alla nya medlemmar samt faddrar och annat fölk. Köket bjöd på en riktigt god tre-rätters-meny. Västerbottensostpaj med rom och gräddfil följt av Lammkött (såklart) med rödvinssky och potatispuré och avslutningsvis chokladkaka till dessert.

Riktigt gott och riktigt trevligt. Då jag är sångförman på nationen är det jag som är konferencier för alla stora sittningar, så även denna. Traditionsenligt tog jag alltså upp sånger och presenterade talare. Utöver detta hann jag dessutom med ett bejublat uppträdande, självklart späckat med den obligatoriska studentikosa humorn.

Min gode vän Emil kom ner från Göteborg denna helg för att vara med på Novisch-festen och hänga. Efter en hård gårdag blev det således en lugn lördag. Melodifestivalen och god mat. Oxfilé med potatispuré och Sause béarnaise. Gött. Oturligt nog slocknande spisen mitt i kokeriet. Gasen var slut, så nu lär det inte bli någon mat lagad här hemma förrän på måndag. Antar att gasbutiker inte har öppet på söndagar?

I morgon skall jag ta tag i mitt liv igen efter dessa tre dagar av dekadens. Känns som ett välkommet inslag.

IMG_0297