eller skvaller och summan av kardemumman

Denna dag kunde inte ha börjat bättre! I svinottan mötte jag upp Mästerkocks-Jennie för en fantastisk frukost på St. Jakobs stenugnsbageri. Cappuccino och nybakad surdegsmacka följdes upp av pinfärsk semla. Att hänga på låset har verkligen sina fördelar. Jennie hade dessutom den gentila generositeten att bjuda på hela kallaset, och ingen kan väl argumentera mot att gratis är gott.

Förutom nybakat bjöd frukosten på välbehövligt skvaller. Det var ett bra tag sedan jag träffade någon av mästerkockarna senast, och i och med att Pia ställde in, var frukosten med Jennie om möjligt än mer välkommen. Vi snackade om allt ifrån Juliens underbart franska sävlighet till hur nära jag och Magnus kom varandra. Det var dock inte kärlek vid första ögonkastet. Till en början tyckte jag Magnus var en märklig typ, men desto mer jag fick uppleva hans omtänksamhet och glädje desto mer tyckte jag om honom. Likt ett bra vin, blev han bara bättre och bättre med tiden. Utöver gamla vackra minnen om våra medtävlande snackade det lite obligatoriskt skitsnack och framtida planer.

529514_377993662299258_1721347905_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagen fortsatte med lite budgetarbete och slutligen en god middag på Pub Punkan, gjord av fantastiska Hilda.

På vägen hem kurrade dock magen åter efter en semla och efter en snabbvisit på Malmborgs innehöll kassen allt vi behövde. Två semmelsorter blev det. En klassiker och en annan med hasselnötsfyllning och chokladgrädde. Båda blev riktigt lyckade även fast jag personligen tycker att den klassiska alltid är bäst. Börjar man tröttna på den är dock chokladrackaren inte så dum. Den söta fyllningen med hasselnöt passar utmärkt med bitterheten från kakaon. Lätt och lite innovativt. Vill ni veta receptet på de båda är det bara att klicka här.

I morgon är det min födelsedag samt återigen dags för Mästerkocken. Snacka om lillördag! Verkligen något att se fram emot. Dags att somna snabbt. God natt!

Zzzzzz!

semla