eller mat enligt Stefan Karlsson
Igår var det lördag och denna helg innebar det matlagning i stora volymer. En god vän till mig är ansvarig för ett matlag på Östgöta Nation, vilket innebär att han basar för ett litet köksteam som skickar ut 3-rätters till 125 personer på lördagskvällar. Alla som jobbar, jobbar ideellt och ”betalning” får man i form av trevligt sällskap och en och annan öl.
På menyn denna kvällen hade vi:
Crème Ninon eller Pankofriterade kräftstjärtar med svartpepparglacerade morötter och apelsinsmörsås
——————–
Ankbröst på en bädd av savoykål med hasselbackspotatis och chokladsås
——————–
Kaffechokladkaka med halloncoulis eller ostbricka
Temat var after-ski och alla var tjusigt utklädda. Summa sumarum var det en riktigt lyckad kväll. Sjukt roligt och överlag gott. Chokladsåsen var ingen höjdare, men nu vet vi det.
Förrätten med kräftorna är en rätt gjord efter Stefan Karlssons recept. Kolla in appen ”Kokbokshyllan”. Riktigt trevlig app till iPhone och iPad med gratis kokböcker i digitalt format. Rekommenderas varmt!
I morgon är det måndag och efter en söndag i sängen är det ett välkommet inslag att återinträda i vardagen.
Underbara Mästerkocks-Pia kommer till Lund och vi skall klämma in en eftermiddagsfika. Skall bli sjukt kul att se denna underbara indiska prinsessa igen.