eller mat enligt Stefan Karlsson

Igår var det lördag och denna helg innebar det matlagning i stora volymer. En god vän till mig är ansvarig för ett matlag på Östgöta Nation, vilket innebär att han basar för ett litet köksteam som skickar ut 3-rätters till 125 personer på lördagskvällar. Alla som jobbar, jobbar ideellt och ”betalning” får man i form av trevligt sällskap och en och annan öl.

På menyn denna kvällen hade vi:

Crème Ninon eller Pankofriterade kräftstjärtar med svartpepparglacerade morötter och apelsinsmörsås

——————–

Ankbröst på en bädd av savoykål med hasselbackspotatis och chokladsås

——————–

Kaffechokladkaka med halloncoulis eller ostbricka

Temat var after-ski och alla var tjusigt utklädda. Summa sumarum var det en riktigt lyckad kväll. Sjukt roligt och överlag gott. Chokladsåsen var ingen höjdare, men nu vet vi det.

404823_10152548942565156_2024353371_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förrätten med kräftorna är en rätt gjord efter Stefan Karlssons recept. Kolla in appen ”Kokbokshyllan”. Riktigt trevlig app till iPhone och iPad med gratis kokböcker i digitalt format. Rekommenderas varmt!

I morgon är det måndag och efter en söndag i sängen är det ett välkommet inslag att återinträda i vardagen.

Underbara Mästerkocks-Pia kommer till Lund och vi skall klämma in en eftermiddagsfika. Skall bli sjukt kul att se denna underbara indiska prinsessa igen.