eller fan va gött med riktig mat

Idag var det alltså dags att laga mat till gubbarna på ICA. Efter gårdagens förberedande fortsatte matlagandet i tidig morgonstund. Redan vid 7-snåret doftade det kål och annat gott i huset på den lilla lundensiska kullerstensgatan.

När det mesta var klappat och klart packades bilen full. Kosan styrdes mot ett gammal sågverk i närheten av  Björnstorps slott.

526544_376239189141372_1214975506_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilen parkerades vid några gamla röda huslängor ganska nära huvudvägen. Längre än så här kom jag inte i min lånade Seat, utan härifrån fick resan fortsätta i Jeep. Några skumpiga minuter senare, längs med krokiga igensnöade skogsvägar, kom jag jag till sist fram till den lilla timmerstugan i vilken maten skulle serveras. Idylliskt och oerhört vackert.

Efter ivrigt potatisskalande och en viss kamp med spisen stod maten på bordet strax innan uret slog ett. Av minerna att döma, på männen i den lilla timmerstugan, var det ett välkommet inslag. Swish lät det, så var tallrikarna rensade. Husmanskost gick hem helt enkelt. Eller fan va gött med riktig mat som någon uttryckte det.

Efter kåldolmarna med mandelpotatispuré, rårörda lingon och pressgurka var det dags för dessert. Trots obligatorisk backning var alla mer än redo.

Äppelkaka med kanel och mandelmassa toppad med vanilj- och honungsmousse var en given succé. På det hela taget en mycket passande, vällagad och välsmakande lunch.

Efter en presentation av mig själv, och lite oundvikliga frågor om Mästerkocksäventyret och juryn var det dags att vända åter. Trots oerhörda besvär med dåligt grepp i den hala snön lyckades jag efter 10 minuter av panik och ångest, ensam i den skånska skogen, sätta av mot Lund igen.

Nöjd och glad, kexchoklad.

223402_376113972487227_2015104120_n