eller mat till män

På fredag skall jag laga mat till ett gäng härliga gubbar från ICA Malmborgs. Det är kickoff på en kursgård utanför Lund och jag skall stå för lunchen. Har inte bestämt mig helt än, om vad jag skall laga, men det lutar åt någon husmansklassiker. Tror inte jag är helt fel ute. Vem gillar inte den mat som mamma och mormor lagade till en när man var mindre?

Frågan är bara vilken av alla fantastiska svenska klassiker jag skall laga? Någon som har ett tips? Är lite inne på kåldolmar med potatis, pressgurka och lingon. Enligt mig är det svårslaget.

I kväll är det bjudning. En uppsjö av gamla vänner från Göteborg kommer över på middag. Alla är tjejer. Alla är söta. Trevligt! Kanske skall testlaga maten på dem?

För några veckor sedan lagade jag kåldolmar på lammfärs med ädelost och äppelsås. Missade du det har du receptet här.

Kåldolmar