eller långsam rökig gris

Denna måndag har bjudit på en lagom start på veckan, rent tempomässigt. Träning, möten, matlagning och hårklippning stod på agendan.

Till middag serverades det slowcooked ribs, glazeade i min hemgjorda BBQ-sås. En himmelsk sötsyrlig sås med härlig röksmak. Ett måste i alla kylskåp helt enkelt! Den är grym som glaze, men min favorit är att använda den som smaksättare till majonnäs. Slå en majo på äggula och rapsolja, klicka sedan i en rejäl laddning av BBQ-såsen och du är hemma!

Använd den som sås till hamburgare eller blanda den med riven vitkål och morot så får du en BBQ-coldslaw. Mångfacetterat helt enkelt.

Här har du receptet om du vill pröva på den själv. Lycka till!

Smaklig spis!

bild

4 comments to “Måndagsnöje”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Viktor - 4 februari, 2013 Svara

    Liquid smooke is the shit! Använder det själv en hel del, både i BBQ sås och till fudge! väldigt användbart!

  2. Carl Bodin Svensk - 4 februari, 2013 Svara

    Håller med dig till fullo Victor! Riktigt gött! Till fudge? Det måste jag testa någon dag. Har du något speciellt recept?

  3. Carl F - 5 februari, 2013 Svara

    Grymt! Baby backs eller spare ribs? Testa och röka dom med äppelträ i 4-5 timmar med en rub baserad på chipotlechili, svartpeppar, muscuvadosocker och fänkålsfrö, low’n slow-style så ska du få se på magi 🙂
    Ha det gött Carl!

    • Carl Bodin Svensk - 12 februari, 2013 Svara

      Spare var det denna gång… Det låter riktigt intressant och sjukt gött. Jag är inte alls bevandrad i att röka själv men hade mer än gärna testat på någon gång. Vi kanske kan styra upp en rökskola i sommar? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.