eller två Mästerkockar och en soppa

Idag var det dags att återgå till den lilla verklighet som infinner sig mellan att programmen sänds. Onsdagar är alltid en liten bubbla av surrealism.

På agendan för dagen stod matlagning på nationen. Östgöta Nation that is. För er som inte har stenkoll på vad en nation är, vilket torde vara alla som inte pluggar eller har pluggat i Lund eller Uppsala, så kommer här en kortfattad förklaring. En Nation är en ideell förening som drivs av och för studenter, i Lund finns det 13st. Nationerna serverar lunch, middagar, finsittningar, nattklubbar och annat samkväm under i stort sätt hela året runt. För en Lundastudent är det således runt Nationerna som livet kretsar. Jobbar du inte, äter du eller festar du säkert där.

Igår skulle de nya läkarstudenterna utfodras och jag stod som ansvarig för maten. Tillsammans med Per, slutkvalsdeltagare i Sveriges Mästerkock förra året, Boris, vis, pratglad och rundlagd nationsräv samt Fredrik, förvirrad och hjärtlig Stockholmare slängde vi ihop en fisksoppa och bakade lite bröd. Resultatet? Fullt godkänt, med tanke på de begränsningar i tid och budget som rådde.

På Nationen är jag, utöver matlagare, fadder för nyanlända studenter, sk. novischer. I kväll är det terminens första Novischaktivitet, novischpuben. Skall bli intressant att se hur kvällen slutar… Brukar bli både blött, vilt, och mycket kul.

Över och ut!

IMG_2249

Leave a Reply

Your email address will not be published.