eller jag vill också kasta skeden!

Nu är alltså den första elimineringstävlingen tillända och det var Hanna som fick lämna oss. Mycket tråkigt för henne, som verkligen brinner för matlagning, och redan vet att det är något hon vill jobba med i framtiden. Jag är helt övertygad om att detta äventyr, trots hennes tidiga sorti, kommer att gynna henne i framtiden.

Kycklingen blev ju succé och Per var nöjdast av alla. Kommer ihåg hur han sa till mig, ”Jag ser att du helsteker kycklingen, det är så man behandlar en råvara!”. Stolt som en tupp blev jag och efter det gick resterande av tävlingen som en dans. En tupp som lagar kyckling… kanske var lite makabert?

Själva lådan var svår för många, då det inte fanns så mycket att jobba med, men för mig passade det perfekt. Det är sällan jag har en massa kryddor eller för den delen 1000 ingredienser i min matlagning. Vitlök, citron, salt och peppar dög gott. Jag förespråkar snarare enkla rena smaker, där behandlingen av råvaran står i fokus. Därför föll också valet på att helsteka kycklingen. Det finns få sätt som är bättre om man vill maximera smaken och saftigheten hos fågel.

Per och övriga juryn var riktigt förbannade på vissa denna dag. Speciellt Per när det lagades musslor. Huvaligen! Han skrek och gormade som en galning! Skrämmande, men underhållande. Per in a nutshell, det är han bra på, det skall man ge honom.

Till middag här hemma på Kollektivet blev det självklart Moules marinières. En av mina absoluta favoriträtter! Snabbmat när den är som bäst.

Vill du veta hur jag går tillväga är det bara att klicka här. Grundtanken är den samma som i en klassisk Moules marinières, men med lite extra finess, efter inrådan från min gamle kockkompis Mats. Mats som för övrigt jobbat åt Leif på Johanna när det begav sig.

Då jag lagat moulles såpass mycket att jag börjar få tång bakom öronen var det en aning frustrerande att se hur handfallna de andra deltagarna verkade vara. Det är alltid jobbigt att laga något man inte har gjort innan, och att stå och se på när ens kompisar gör fel, det är frustrerande om nått.

Nästa vecka är det fotbollslandskap så inget Mästerkocken. Deppigt! Men jag lovar att fortsätta ledsaga er här på bloggen även genom detta vakuum.

Gonatt!

IMG_2224