eller övning ger färdighet

Idag var en måndag som alla andra dagar. Det var således dags att ta tag i allt man medvetet förträngt under helgen och kompensera för allt man inte gjort.

Förutom möte med Skatteverket och en sväng förbi Malmborgs stod träning, planeringsmöte och matlagningskurs på agendan.

En av mina äldsta och käraste vänner Kalle tittade med glättiga ögon mot mig och frågade om jag hade något tips på mat han kunde laga. Sagt och gjort enades vi om att han skulle laga biffar med brunsås. Iväg till affären for han och återkom med det mesta som behövdes.

Arbetsfördelningen fördelades enligt mentor och lärlingsprincipen. Kalle hackade, frågade, rev, frågade, stekte och frågade. Resultatet? Fantastiskt gott! Ett solklart bevis på att alla kan laga mat, så länge man har viljan att göra det ordentligt, och inte är rädd för att fråga och försöka. Funderar på att starta upp någon form av workshop där folk kan komma hem till mig, laga mat och ta del av vad jag kan. Kan vara trevligt att bidra med ett matmässigt uppryck bland Sveriges unga. Undra om det finns ett intresse?

Se hur kul Kalle hade det…

God natt!

Kalle