eller handling, konsekvens & Anne Lundberg

Gårdagen var helt magisk. Kanske till och med den bästa onsdagen i mitt liv. Kvällen spenderades i Enskede hemma hos underbara Pia med familj. Alla vi som gick till finalprogrammen i Stockholm hade samlats för samkväm och frosseri i inbördes beundran. Trots att Madde, Julien och Helena saknades var stämningen på topp, och det var ett rent och skärt nöje att titta på sista Gävle-programmet tillsammans.

Maten för kvällen var fantastisk. Jag och Magnus hade ansvar för förrätten och gjorde en ”Västkust goes VD”-toast. Skagenröra och löjrom på rågbröd. Enkelt, klassiskt och vansinnigt gott! Utöver vår kreation bjöds det lammfilé till varmrätt och crêpes med hemgjord pistascheglass á la Anders Wigh till dessert. Pistascheglassen var galet god. Får jag inte smaka den igen, är livet inte värt att leva.

tvhang

I övrigt var gårdagen unik. Jag fick försmak på mina 15 minutes of fame, då jag blev igenkänd och tillfrågad om receptråd när jag och VD Bexhed handlade mat. I samma affär idiotförklarades jag dessutom totalt av ett butiksbiträde. Jag frågade, artigt och försynt, vart man kunde hitta glutenfritt bröd. Som svar fick jag: ”Alla glutenfria produkter hittar du på ovanvåningen, vi flyttade upp dem dit för FEM ÅR SEDAN!”. Välkommen till Stockholm grabben.

Kan nu dessutom checka av ”tveksamt citerad i en kvällstidning” från min bucketlist. Känns härligt på nått sätt att hållas till svars för sina handlingar och uttalanden.

Även kul att se att SVT-härliga Anne Lundberg kollar på Sveriges Mästerkock. Nu har vi alltså sett varandra på tv. Är vi burksvågrar nu då?

I kväll skall det lagas mat, så att det står härliga till.

Fridens liljor!

annelundberg