eller sviskonen är alltid grönare på andra sidan

Dagen har varit lång såväl som produktiv och trevlig. Morgonmöte och grupparbete, följdes sedan upp av en sväng till simhallen. Skönt att få simma och skvätta lite i vintermörkret och för en stund koppla bort faktumet att det är mer än 2 månader kvar innan man åter kan njuta av vårsol på riktigt.

Middag avnjöts i afton hemma hos min gode vän och mat-vapendragare Per. Han var med i Sveriges Mästerkock förra året och föll då tyvärr på målsnöret i Gävle tillsammans med Andres Julin. Om jag kommer längre återstår att se. Svaret får ni i morgon klockan 20:00.

Per är en fantastisk kock och hejdundrande när det kommer till husmanskost. I kväll bjöd han på köttfärslimpa med kantarellsås, rårörda lingon, lite picklade grönsaker och potatis. Receptet var hans gamla mormor Siv-Britts och det kändes att det var beprövat. Köttfärslimpa är kanske inte världens mest fotogeniska rätt, men det kompenserar den i smak. Sviskonen i limpan var pricken över i:et i en oförskämt god middag. Tack!

Nu är det god natt. I morgon styr kosan mot Stockholm, bland annat för samkväm med lite snubbar och gummor jag lärde känna genom Mästerkocken.

Fridens liljor!

Limpa

Leave a Reply

Your email address will not be published.