eller du får inte stoppa köttbullar i näsan Markus

Det är onsdag och äntligen dags för det tredje avsnittet i årets upplaga av Mästerkocken. Det är det första av två avsnitt från slutkvalet i Gävle och i år är konkurrensen är tuffare än någonsin…

Trots detta är stämningen på topp vid middagsbordet kvällen innan den första inspelningsdagen. Alla vi deltagare bor tillsammans på ett hotell i centrala Gävle, och trots att anspänningen är påtaglig sänks otaliga glas av diverse slags ädlare drycker.

En aning hängiga transporteras vi bort till gasklockorna, i total ovisshet om vad som komma skall. Efter ett kort uppstartsmöte och inspelning av vår entré får vi äntligen klartecken att äntra det gigantiska och mytesomspunna tegelstensmonster som kallas Gasklockan. Omryktat att med en omutbar aptit sluka Mästerkockar på löpande band. Att det skulle bli så även i år var det ingen frågan om…

Slutkval Gävle

Dagen har i övrigt varit underhållande och överväldigande. Responsen på sociala medier har varit galen, och jag är självklart såväl överraskad som rörd över alla gratulationer och lyckönskningar som trillat in. Från botten av mitt hjärta, tack till er alla!

Extra roligt var det att stifta bekantskap med två fantastiska och helt underbara framtida små mästerkockar. I eftermiddags knackade det nämligen på min dörr och i öppningen stod Hanna och Katelyn. Två Lunda-tjejer som berättade att de hejade på mig i tävlingen. Vi tog lite bilder och båda fick testa på hur det kändes att ha ett mästerkocksförkläde runt halsen.

Snart är det dags, om 30 minuter smäller det!

HannaKatelyn

2 comments to “First we take Helsingborg, then we take Gävle”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Carladdict_flick96 - 9 januari, 2013 Svara

    i want your babies!!<333

  2. Per B - 9 januari, 2013 Svara

    En fråga Carl: Varför heter det köttbullar och inte köttbollar?

    Vänligastast

Leave a Reply

Your email address will not be published.